Adviezen van kinderen

Written by on 3 januari 2015 in Familierecht, Scheiden, Videos

Gaat u scheiden? In dit filmpje van Villa Pinedo geven kinderen tips aan ouders die gaan scheiden. Ouders moeten het uit hun hoofd laten om te ruziën waar de kinderen bij zijn. Kinderen hebben namelijk meteen door wat er speelt en voelen de emotie direct. Kinderen voelen zich vaak machteloos in een scheidingssituatie. Het is dus belangrijk dat beide ouders vooral luisteren naar hun kind. Het is belangrijk dat de ouders respectvol met elkaar omgaan en respectvol over elkaar praten tegenover de kinderen. Als je de andere ouder beledigt, voelt het voor het kind alsof je het kind (ook beledigt).

Villa Pinedo

Dit filmpje is gemaakt door Villa Pinedo. Villa Pinedo is dé plek in Nederland waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen en volwassenen bewust maken van wat er in hun hoofd en hart omgaat. De mensen van Villa Pinedo werken samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind.

Jongeren vertellen aan ouders, scheidingsprofessionals, overheid en hulpverleners wat de langdurig beschadigende effecten van (v)echtscheiding bij kinderen zijn. Hun missie is om beschadiging bij kinderen in (v)echtscheidingssituaties te voorkomen cq te verzachten.

Villa Pinedo biedt ook workshops aan voor ouders die te maken krijgen met een echtscheiding. Deze workshops zijn zeer nuttig: je leert als ouders van kinderen hoe zij de scheiding (hebben) ervaren en hoe zij zouden willen dat hun ouders met elkaar en met hun kinderen omgaan.

Meer informatie hierover vind je op de website van Villa Pinedo.

Tags: , , , ,

Subscribe

If you enjoyed this article, subscribe now to receive more just like it.

Subscribe via RSS Feed Connect on LinkedIn

Comments are closed.

Top